Bacchus Étterem

etterem-bacchus-etteremNépszerű Balaton parti nagyközség Vonyarcvashegy, amely a turisztikai főszezonban méltán érdemelheti ki a tiszteletbeli vendégfogadó „városi” címet is. A fürdőzők igazi zarándokhelye, mely a Nyugat Balaton egyik leglátogatottabb Lidó strandja. Méltán büszkélkedhet hatalmas füves területével, homokos partszakaszával éppúgy, mint a kicsik kényeztetését szolgáló gyermekmedencével.

Településünk, amely valaha szőlő – nád és gyümölcstermelő hegyközség volt, ma már kellemes pihenést nyújtó üdülőhelyként mutatkozhat be Önöknek, ahol változatos időtöltésre, kikapcsolódásra nyílik lehetősége az ide látogatóknak és az itt lakóknak egyaránt.

A vallási turizmus kedvelt helyszíneként is emlegetik a Balaton partján álló Szent Mihály dombot, rajta a magányos kápolnával, ahonnét pazar balatoni panoráma tárulkozik elénk, ehhez a helyhez legendák sora is fűződik. Várról, remetékről, halászokról szól, akik hálából kápolnát építettek a domb tetején, ahol ma a 40 halász emlékhely található . A településünk északi határában elnyújtózó hegykoszorú pihentető séták, kerékpártúrák kedvelt helyszíne, de ha inkább pihenni vagy jó minőségű borokat kóstolni szeretne a vendég, akkor kulturális és gasztronómiai rendezvények sokasága, ejti rabul az éppen erre vágyókat.

A Bacchus éttermünk és a Vonyarci Pincészeti Szövetkezeti Borospincénk a Balaton melletti településen Vonyarcvashegyen működik. A 71-es főút mellet közvetlen a jelzőlámpánál könnyen megtalálható. Önálló parkolóval rendelkezünk, ahonnét könnyed rövid sétával borkóstolás szervezését is vállaljuk. A több mint 200 éves Festetics pince ódon hangulata és a Bacchus éttermünk gasztronómiai kínálata reméljük kielégíti az ide érkező vendégeink igényeit. A bejáratnál lévő négy ágú faszobor és az étteremben látható Bacchus falfestés a bor a gasztronómia és a művészet összhangját idézi.

Elérhetőség

Cím: 8314 Vonyarcvashegy, Major köz 1-3.
Tel.: +36 83/ 349-092